Μετακομίσαμε!

Μεταφέρεστε στο νέο site της Λέσχης Φίλων Κόμικ.

www.lefik.gr

Eγκαίνια Έδρας (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι...

Πριν από 2,5 περίπου χρόνια δημιουργήθηκε μια Διαδικτυακή Κοινότητα για τα Κόμικς. Το greekcomics.gr. Μιλώντας ειλικρινά, οι στόχοι ήταν απλοί και μικροί. Θέλαμε ένα μέρος να μιλάμε για τα Κόμικς, για αυτές τις εικόνες που είναι σιωπηλές, ακίνητες πάνω στο χαρτί, που κάτι μαγικό τις κάνει να αποκτούν φωνή, να τραγουδάνε, να βγάζουν μουσικές πρωτάκουστες, να φωνάζουν, να μαλώνουν, να ερωτεύονται. Θέλαμε ένα μέρος να μιλάμε για τα Κόμικς όπως κάναμε μικροί όταν βγαίναμε στην γειτονιά μας και ανταλλάσσαμε τα μικρά τευχάκια που με κόπο είχαν έρθει στην κατοχή μας. Οι καιροί πέρασαν, η αγάπη για τα Κόμικς παρέμεινε και μαζί με αυτή η ακόρεστη δίψα να διαβάζουμε Κόμικς...

Το αποτέλεσμα μας ξάφνιασε. Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε καθημερινά μέσω διαδικτύου και διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, περνάμε όμορφα.

Οι πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν και μπήκαν καινούργιοι, μεγαλύτεροι, δυσκολότεροι. Κάθε μέρα ένα σκαλί ψηλότερα και αυτό με πολύ δουλειά από πάρα πολλά μέλη, με διασκέδαση, με αξιοπρέπεια στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα πάνω από 5.000 μέλη του είναι η απόδειξη ότι τα κόμικς είναι συμμετοχή και επαφή, είναι επικοινωνία και γιορτή, που αναδεικνύει τη δύναμη αυτής της αιωνόβιας, αλλά πάντα νεαρής τέχνης.

Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για τα Κόμικς, έχοντας καταγράψει 1.747 τίτλους ψηφιοποιώντας πάνω από 18.000 εξώφυλλα μέχρι τώρα, με πληροφορίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν καταγεγραμμένες πουθενά... και φυσικά συνεχίζουμε...
Εκδώσαμε με την Esperos Comics (εκδοτική που ξεπήδησε από την κοινότητα) τον Storm, μια έκδοση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καθότι ουδέποτε είχε εκδοθεί κόμικ σε τέτοια ποιότητα, σε τόσο μικρό τιράζ.

Φυσικά δεν επαναπαυτήκαμε μόνο σε αυτά. Κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά τα Κόμικς, υποστηρίξαμε εκδοτικές προσπάθειες, δημιουργούς και αναγνώστες. Οι συγκεντρώσεις μας έχουν γίνει πάρα πολύ συχνές και πολυπρόσωπες. Γνωρίσαμε μέλη από όλη την Ελλάδα και είναι περισσότερο από σαφές ότι είμαστε μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κοινότητα. Οπότε ήταν φυσικό δίπλα από το όνομα να προστεθεί και κάτι ακόμα. GreekComics, Ο Παράδεισος των Κόμικς.

Υπάρχει λοιπόν θέληση, αγάπη και δυναμική από αυτήν την Κοινότητα.

Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία μιας υπαρκτής οντότητας με Νομικό Πλαίσιο, σαφείς στόχους και καθαρή πορεία, ώστε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς τον μεγάλο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να βρουν τα κόμικς την θέση που τους αξίζει στην Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκε η Λέσχη Φίλων Κόμικς, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σαφείς στόχους την διάδοση και ανάπτυξη των Κόμικς στην Ελλάδα, από 13 Ιδρυτικά Μέλη, όλα μέσα από την Κοινότητα, αποδεδειγμένα λάτρεις των Κόμικς. Online αντιπροσωπεύεται από το GreekComics.

Νοικιάστηκε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αγ. Ειρήνης 5, στο Μοναστηράκι, όπου είναι η έδρα της Λέσχης. Ένας πανέμορφος φωτεινός χώρος όπου, εκτός από στέκι των φίλων των Κόμικς, θα είναι και κάτι παραπάνω. Ένας χώρος για την μελέτη και την διάδοση των Κόμικς. Ένας χώρος όπου θα υπάρχει ανοιχτή βιβλιοθήκη � αναγνωστήριο για το κοινό και θα γίνονται εκθέσεις, παρουσιάσεις, μελέτες, διαλέξεις, ειδικές εκδόσεις, γνωριμία με καταξιωμένους δημιουργούς και πολλά άλλα.

Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, είναι ευκαιρία για γιορτή. Και θα το γιορτάσουμε τόσο δυνατά και ηχηρά, όπως είναι οι ήχοι των καρέ και τα εκρηκτικά χρώματα των εικόνων, που τόσο αγαπάμε. Και σας καλούμε όλους. Και εσάς που αγαπάτε την 9η τέχνη όπως εμείς, αλλά και όλους εσάς, που θα θέλαμε πολύ, να ταξιδέψετε μαζί της.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη γιορτή για τα εγκαίνια του νέου χώρου της Λέσχης Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 9μ.μ.

Και θα μας επιτρέψει ο κος José Muñoz, να παραφράσουμε τον τίτλο του έργου του και να σας πούμε ότι «η ζωή είναι κόμικς, μωρό μου».


Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας

Για την Λέσχη Φίλων Κόμικς
Γιώργος Γεωργέλος

Αγ. Ειρήνης 5, Αθήνα Τ.Κ. 105 51

3 σχόλια:

Πολύ καλή ιδέα και εξαιρετική η προσπάθεια που κάνετε παιδιά. Αξίζει πραγματικά.
Εύχομαι κάθε επιτυχία.

Κάθε ευχή μας δίνει δύναμη! Να'σαι καλά! :)

και εγω θα ευχηθω καλη επιτυχια.. αν και ειμαι απο Κυπρο...

καλο βραδυ και καλη συνεχεια....

Λέσχη Φίλων Κόμικς's Fan Box