Μετακομίσαμε!

Μεταφέρεστε στο νέο site της Λέσχης Φίλων Κόμικ.

www.lefik.gr

Η Αρχή: Λέσχη Φίλων Κόμικς

Όλα ξεκίνησαν από το greekcomics.gr...

Πριν 2,5 περίπου χρόνια δημιουργήθηκε αυτό το μέρος. Μιλώντας ειλικρινά, οι στόχοι ήταν απλοί και μικροί. Θέλαμε ένα μέρος να μιλάμε για τα κόμικς, όπως κάναμε μικροί που βγαίναμε στην γειτονιά μας και ανταλλάσσαμε τα μικρά τευχάκια που με κόπο είχαν έρθει στην κατοχή μας...
Οι καιροί πέρασαν, η αγάπη για τα κόμικς παρέμεινε και μαζί με αυτή η ακόρεστη δίψα να διαβάζουμε κόμικς...

Το αποτέλεσμα μας ξάφνιασε. Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε καθημερινά εδώ και διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, περνάμε όμορφα.
Η Κοινότητα ξεκίνησε με 15 ενότητες και έχει φτάσει τις 116 καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα από αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Η Διοικητική Ομάδα ξεκίνησε με 3 άτομα και τώρα έχει 17 ...

Οι πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν και μπήκαν καινούργιοι, μεγαλύτεροι, δυσκολότεροι. Κάθε μέρα ένα σκαλί ψηλότερα και αυτό με πολύ δουλειά από πάρα πολλά μέλη, με διασκέδαση, με αξιοπρέπεια στις ανθρώπινες σχέσεις.

Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για τα κόμικς, έχοντας καταγράψει 1747 τίτλους ψηφοποιώντας πάνω από 18.000 εξώφυλλα μέχρι τώρα, με πληροφορίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν καταγεγραμμένες πουθενά... και φυσικά συνεχίζουμε...
Εκδόσαμε με την Esperos Comics (εκδοτική που ξεπήδησε από την κοινότητα) τον Στορμ, μια έκδοση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καθότι ουδέποτε είχε εκδοθεί κόμικ σε τέτοια ποιότητα, σε τόσο μικρό τιράζ (αριθμημένο και υπογραμμένο) και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (σε 14 μήνες 8 τόμοι=16 τεύχη). Σειρά που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2009 καθώς μένουν 3 τόμοι για την ολοκλήρωσή της.

Φυσικά δεν επαναπαυτήκαμε μόνο σε αυτά. Κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά τα κόμικς, υποστηρίξαμε εκδοτικές προσπάθειες, δημιουργούς και αναγνώστες.
Οι συγκεντρώσεις μας έχουν γίνει πάρα πολύ συχνές και πολυπρόσωπες. Γνωρίσαμε μέλη από όλη την Ελλάδα και είναι περισσότερο από σαφές ότι είμαστε μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κοινότητα.

Υπάρχει λοιπόν θέληση, αγάπη και δυναμική από αυτήν την Κοινότητα.

Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία υπαρκτής οντότητας με Νομικό Πλαίσιο, σαφείς στόχους και καθαρή πορεία, ώστε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς τον μεγάλο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να βρουν τα κόμικς την θέση που τους αξίζει στην Ελλάδα.

Στις 7 Φεβρουαρίου υπογράφτηκε από τα Ιδρυτικά της Μέλη, το Καταστατικό της Λέσχης Φίλων Κόμικς.
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σαφείς στόχους την διάδοση και ανάπτυξη των Κόμικς στην Ελλάδα.
13 Ιδρυτικά Μέλη, όλα μέσα από την Κοινότητα, αποδεδειγμένα λάτρεις των Κόμικς.
Συγκεκριμένα είναι οι εξής (αλφαβητικά):
Αντωνάτου Σταματία (κατά GC erma Jaguar) ΕΦΟΡΟΣ
Γεωργέλος Γιάννης (κατά GC esperos)
Γεωργέλος Γιώργος (κατά GC Valtasar) ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γκίνης Γιώργος (κατά GC theguest)
Γραβάνης Φώτης (κατά GC ftsgr)
Δαμκαλής Αλφρέδος - Παναγιώτης (κατά GC fredy)
Διονυσίου Νίκος (κατά GC dionik)
Εργαζάκης Μανώλης (κατά GC bonadrug)
Ζονάφος Χριστόνικος (κατά GC zoo) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κοντοδήμος Νίκος (κατά GC germanicus19) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαδεμλής Κώστας (κατά GC GreekComicFan)
Οδαντζής Παύλος (κατά GC Pavlos) ΤΑΜΙΑΣ
Σταυρινίδης Ίων (κατά GC Ion13)

Όλοι οι παραπάνω κατέθεσαν ένα σεβαστό ποσό για την δημιουργία της Λέσχης και φυσικά θα έχουν και μια μηνιαία συνδρομή για την πραγματοποίηση των σκοπών της.

Όπως καταλαβαίνετε, ο δρόμος είναι μακρύς και αυτό που χρειάζεται από όλους μας είναι δουλειά για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο...

Η έδρα της Λέσχης θα είναι στο κέντρο της Αθήνας και η διεύθυνσή της θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Online θα αντιπροσωπεύεται από το GreekComics.

Όσοι από εσάς, πιστεύετε ότι έχετε το ίδιο όραμα με μας, αγαπάτε τα κόμικς και θέλετε να γίνετε μέλη της Λέσχης Φίλων Κόμικς, ας μας το πείτε και είσαστε παραπάνω από ευπρόσδεκτοι ! Η ένωση όλων μας θα μας κάνει δυνατούς να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.
Για την εγγραφή θα χρειαστεί :
-να συμπληρώσετε μια φόρμα και
-να καταθέσετε το ποσό των 20 ευρώ για εγγραφή και 5 ευρώ συνδρομή τον μήνα (καταβλητέο ανά εξάμηνο ή ετήσια)
-μόλις εγγραφείτε θα λάβετε πλαστικοποιημένη κάρτα μέλους

Με το να γίνετε μέλη κυρίως βοηθάτε στο να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα για τα κόμικς που λείπουν από την Ελλάδα (εκθέσεις, εκδηλώσεις, φυλλάδια κ.λ.π.) αλλά συγχρόνως με το αντίτιμο τους ενός καφέ τον μήνα που καταβάλετε θα έχετε έξτρα εκπτώσεις από αγορές σε καταστήματα του είδους και συμμετοχή με καλύτερες τιμές στις προσφορές της Λέσχης. Με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα θα επιστρέψουν σε σας πολλαπλάσια. Λεπτομερειακά στοιχεία θα έχετε σύντομα σε αυτή την ενότητα.
Να είστε σίγουροι ότι ΟΛΕΣ οι απολαβές που θα έχει η Λέσχη θα χρησιμοποιούνται ΚΑΘΑΡΑ για τους στόχους της Λέσχης και όχι για προσωπικά οφέλη οποιουδήποτε (γι' αυτό και είμαστε 13 :) )
Αίτηση εγγραφής ΕΔΩ

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός μας αλλά είμαστε όλοι αισιόδοξοι, με μεγάλη όρεξη για προσφορά ώστε να ανατείλει ένας πιό λαμπερός ήλιος στον κόσμο των κόμικς που τόσο αγαπάμε....

Valtasar, greekcomics.gr, 22 Feb 09

0 σχόλια:

Λέσχη Φίλων Κόμικς's Fan Box